Senioren Amsterdams jazz-repertoir Kerst Ed`s biografie
ASR Search Engine
Biografie Zanger Ed Palermo

Ed begon zijn carriere in de band van zijn vader, het orkerst “De Palermo`s” op 14 jarige leeftijd als drummer. In deze band kwam hij erachter dat het publiek enthousiast was, als hij er bij zong en kwam hij tot de ontdekking dat Nederlandstalige muziek bij een groot publiek lekker in het gehoor lag en zijn Amsterdamse stem zich bij uitstek leende voor dit soort repertoire.

Met nummers van Johnie Jordaan, Manke Nelis, Andre Hazes en vele anderen zette hij menig feestje op z’n kop.

Het succes resulteerde in zijn eerste singel, getiteld "Waarom heb je mij verlaten" direct gevolgd door de LP "Geen mooie vrouw", met daarop nummers van de Mokumers en van Ed zelf.

Door deze eerste, door Ed gemaakte geluid dragers, kwam Ed terecht bij platen maatschappij “Radio Records” die de singel "Kroeg op de Hoek" en "Amsterdam heeft `t" uitbrachten.

De twee door Ed geschreven nummers werden door zijn toenmalige muziek maatje Eddy Hooreman, (trio Manke Nelis) van muziek voorzien.

De ras echte Amsterdamse nummers deden het goed bij het publiek, waarna Ed zijn eerste CD album uitbracht met diverse covers van o.a. Fats Domino, Rene Froger en weer nummers van Ed zelf, onder de titel “GEWOON” Ed Palermo.

Zijn tweede CD album kwam uit bij Ivory Tower, onder de titel “T is nemen en geven”.

Op Ed`s derde CD album heeft hij bekend werk van diverse Nederlandstalige artiesten w.o.Andre Hazes, Koos Alberts en natuurlijk Johnie Jordaan, gecombineerd met enkele door hemzelf geschreven nummers zoals “Amsterdam heeft`t, Kroeg op de hoek en Eds Medley

De titel van dit CD album is "AMSTERDAM HEEFT `T “ waarbij gebruik is gemaakt van diverse top muzikanten zoals wereldkampioen accordeonist Henny Langeveld (ORKEST VAN MALANDO)en vele anderen.

Inmiddels bekend van radio en TV heeft Ed thans zijn eerste Kerst single EN een Engelstalig Christmas album uit geheel in de zo bekende Amsterdamse sfeer.

Inmiddels is Eds nieuwste Amsterdamse singel getitteld

"Kom naar Amsterdam" uit en te beluisteren via  Eds CD shop button.

Deze Amsterdamse topper is geschreven door Jan Blaaser en gecomponeerd door Clous van Mechelen in wiens studio de Cd is opgenomen.

Nu ook de zomer singel Hoelabaloe, een gezellige meezinger.

Ed, inmiddels ook bekend van zijn optreden in de Voice senior 2021 is dan ook een echte ervaren allrounder, en een absolute aanrader voor elk feest.